Prof. Datin Paduka Dato’ Dr. Aini Ideris terima Anugerah Mengenang Jasa, Persatuan Veterinar Malaysia 2018

PETALING JAYA, 17 Okt  – Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Datin Paduka Dato’ Dr. Aini Ideris menerima Anugerah Mengenang Jasa (AMJ) Persatuan Veterinar Malaysia (VAM) 2018 daripada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah di sini hari ini.

Anugerah itu mengiktiraf sumbangan Prof. Aini kepada persatuan dan menaikkan profesion dan perkhidmatan veterinar.

Penerima anugerah itu perlulah menjadi ahli aktif VAM dan telah menyumbang kepada pembangunan persatuan dan persaudaraan veterinar secara besar-besaran.

Prof. Aini juga adalah antara kumpulan pertama yang berdaftar sebagai Ahli Seumur Hidup Persatuan Veterinar Malaysia. Beliau bergerak aktif dalam persatuan itu sejak awal penubuhan dengan terlibat dalam beberapa jawatankuasa, ahli editorial Jurnal Veterinar dan juga mantan Timbalan Pengerusi ‘Education Trust Fund’ VAM. - UPM

WXDdOA1~